Moskou in het Willemspark

Locatie

Gesitueerd in het prestigieuze Willemspark te Amsterdam. Een vroeg twintigste eeuws appartement van 120 m2 met eigen lifttoegang. De lokatie dient geheel gestript te worden, om opnieuw te worden opgebouwd.

Wensen

Deze dame uit Moskou werd verliefd op Amsterdam en kocht hier een toevlucht en tussenstop voor haar vele reizen. ‘Ik wil graag een warm en compact appartement, met een hoogwaardige detaillering en oogstrelend materiaalgebruik’. Alles is opnieuw getekend. Van vloeren tot plafonds en van indelingen tot maatkasten. Het balkon kan geheel afgesloten worden met een glazen schuifpui.

Naast een comfortabele slaapkamer met walk in closet, heeft de woning twee badkamers ( een vrouwelijke en een mannelijke), een waskamer en een logeerkamer. Naast het zitgedeelte bevindt zich een kleine, maar complete pantry. Er wordt niet veel gekookt.

Het Willemspark

Rondom en aan de vijvers van het Vondelpark werd vanaf 1902 een villapark aangelegd met brede lanen, die de uitstroom van welgestelde Amsterdammers moest keren.

De Grachtengordel werd te benauwd en vol. De nieuw aangelegde spoorlijnen bevorderden het buitenwonen in het Gooi, de Kennemerduinen of de omgeving van Zeist. Het Willemspark is sindsdien onverminderd populair als woonbuurt. Dat uit zich in de hoogste m2 prijzen van de stad.

Interieurbouw: De Pander
Architect: Roy de Scheemaker

Geïnteresseerd in onze diensten? Neem contact met ons op.