Villa Holterberg
Deze villa is ontworpen van binnenuit als een wandeling door het landschap met telkens wisselende uitzichten. Alle woonfuncties bevinden zich op de begane grond waardoor de villa zich uitstrekt over de hele kavel, wat het contact met de omgeving vergroot. Vanuit het gebruik, organisatie, oriëntatie en beleving is zowel een heel functioneel als speels en ruimtelijk interieur ontstaan waarbij binnen en buiten in elkaar vloeien.

Organische inpassing in het landschap

De gevels van de villa meanderen soepel om de bomen heen en creëren daardoor zowel plekken in als direct om het huis. Verdiepingshoge puien verbinden binnen en buiten en creëren diverse uitzichten op het omringende bos en brengen het landschap naar binnen. Hoewel zeer ruim, met een zwembad, atelier en kunstverzameling oogt de villa door de organische inpassing toch niet groot.

 

Houten gevels lopen door tot diep in het interieur

De gevels buiten zijn bekleed met smalle latten van accoya hout. De gevelbekleding loopt door tot ver in het interieur waar de latten van massief eikenhout zijn vervaardigd en haalt zo buiten naar binnen. De latten zijn iets van elkaar aangebracht wat buiten en binnen een mooie grafische uitstraling geeft en binnen een akoestische werking. Verdiepingshoge puien van puien slank aluminium creëren prachtige uitzichten en verbinden het interieur met het landschap.

 

Natuurlijke materialen maatwerk meubels

De rijk ingerichte ruimtes hebben natuurlijke en duurzame materialen voor een warm en sfeervol geheel, zoals het natuursteen van het kookeiland en de haarden die allemaal uit een en hetzelfde natuursteen blok komen. Het verbluffende maatwerk en hoogwaardig meubilair voorzien de ruimtes van alle wenselijke luxe en schoonheid. Een heerlijk vakantie gevoel het hele jaar door.

 

Binnenhuis architect

De opdrachtgevers hadden zelf ideeën en enkele eenvoudige schetsen over de indeling van het interieur. Paul Lammertink heeft deze na diverse besprekingen verder uitgewerkt in volledige 3D presentatie om tot het gewenste eindresultaat te komen.

Geïnteresseerd in onze diensten? Neem contact met ons op.